2013. máj. 10.

Motiváló idézetek futáshoz. 1. rész


Ezekből az idézetekből erőt meríthetünk edzések és versenyek előtt vagy alatt.  Kedvet csinálnak a napi edzéshez, fenntartják a lelkesedésünket és a kitartásunkat, elgondolkodtatnak vagy megmosolyogtatnak, biztatnak és megerősítenek a szándékunkban. Néhány idézet talán eszünkbe fog jutni azokban a nehéz pillanatokban, amikor épp nincs kedvünk futni vagy ha már a sokadik, fárasztó kilométert futjuk.
Futó-fotó: Libériai gyerekek (Fotó: Mike Fiechtner)

„Rossz idő nem létezik, csak gyenge akarat.“ (Bill Bowerman, edző, a Nike alapítója, futócipő-tervező)

„Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: “oké, ez a határ”. Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni.“
(Ayrton Senna, autóversenyző)

“Az olyan helyekre vezető utakat, ahová érdemes eljutni, nem lehet lerövidíteni.”
(Helen Keller, az első siket és vak, aki diplomát szerzett )

“Amikor olyan messzire mentél, hogy képtelen lennél még egy lépést megtenni, csak fele olyan messzire jutottál, mint amennyire képes vagy.” (Grönlandi közmondás)

"A férfinak nincs joga a fizikai edzés terén amatőrnek lennie. Szégyen számára anélkül megöregedni, hogy látta volna azt a szépséget és erőt, amire a teste képes." (Szókratész) 
Megjegyzés: Ez a nőkre ugyanúgy igaz!

"A világon semmi sem léphet a kitartás helyébe. A kitartás és az elszántság korlátlan hatalommal bír.“ 
(Calvin Coolidge,  amerikai elnök)

„Akarnunk kell a változást. Fel kell ismernünk a fájdalmat, amit akkor érzünk, ha nem változtatunk, és látnunk kell azt az örömöt, amit akkor fogunk átélni, ha megváltozunk.”(Adam Jackson, író)

„Ha csak futni akarsz, fuss egy mérföldet. De ha egy másik világot akarsz megismerni, fuss egy maratont.” (Emil Zatopek, olimpiai bajnok hosszútávfutó)

„Az motivál, ha cselekszel, és nem az, ha gondolkozol a dolgokról. A cselekvés hozza meg a lelkesedést és a cselekvés során bukkannak fel új lehetőségek. Vágj bele!“  (Andrew Matthews, író)

„Ha vannak megvalósítatlan álmaid, akkor vizsgáld meg kifogásaidat! Általában nem vagyunk túl őszinték magunkhoz. Azt mondjuk, hogy valamit lehetetlen megtenni, amikor az igazság az, hogy csak nagyon kényelmetlen lenne.“ (Andrew Matthews, író)

„Futok, tehát vagyok.“

„Az életemet néha úgy képzelem el, mint egy flipperjátékot. Minden alkalommal, amikor erőt és energiát fektetek valamibe (...), akkor pontokat gyűjtök. Az összes ilyen próbálkozásra úgy gondolok, hogy hozzáadódnak az "univerzális pontjaimhoz". Sohasem tudom, hogy mennyi pontra lesz szükségem a következő szintre lépéshez. Ez az elképzelés segít abban, hogy örüljek annak, amit éppen csinálok, és ne azonnali eredményeket követeljek.“ (Andrew Matthews, író)

"A halnak úszni kell, a madárnak repülni, az embernek futni." (Emil Zatopek)

„Erőt ad a megfáradottnak, és az erőtlen erejét megsokasítja. Elfáradnak az ifjak és meglankadnak, megtántorodnak a legkülönbek is;  De a kik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a saskeselyűk, futnak és nem lankadnak meg, járnak és nem fáradnak el!“ (Ézsaiás 40, 29-31)

„Ha nem fájna (a maratonfutás), mindenki megcsinálná.“

„Az edzés során különösen arra kell figyelni, hogy elkezdődjön!“ :)

"Én mondtam neki, hogy többet kellett volna edzenie."

„Az optimista minden problémában egy feladatot lát. A pesszimista minden feladatban problémát.“

"Annak, hogy miért fussunk, legalább annyi oka van, mint ahány nap egy évben, ahány év az életemben. De leginkább azért futok, mert ilyenkor állat, gyermek, művész és szent vagyok egyszerre. Te is az lehetsz! Találd meg önmagad a futás által, és azzá válsz, akivé teremtettél."

"Mindig is imádtam futni. Valami, amit saját magad érsz el, a saját erődből. Bármerre mehetsz, gyorsan vagy lassan, Tőled függ, küzdve a széllel, ha úgy akarod, felkutatva új helyeket, amíg a lábaid bírják és győzöd még szusszal."

„Az erős lélek, ha nagy cél van előtte, megacélosítja a gyönge testet.” (Mark Twain)

"A maraton közben érzett fájdalmat leírni olyasvalakinek, aki még soha nem futott, olyan, mintha a színeket kellene elmagyaráznod egy születésétől fogva vak embernek."  (Jerome Drayton, kanadai hosszútávfutó)

"A siker titka a szándék állhatatossága."  (Benjamin Disraeli, angol miniszterelnök, regényíró)

„A seb beforr, a fájdalom elmúlik, a dicsőség megmarad.“ (A cserecsapat c. filmből)

„Mindegy, hogy képességeid mekkorák: fő, hogy a tőled telhető legjobbat formáld belőlük és általuk.“ 
(Weöres Sándor)

"Ki beszél győzelemről? Kibírni - ennyi az egész." (Rilke)   :)


Források:
Innen-onnan, továbbá:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jöhetnek a kommentek, tanácsok, kérdések!