2013. ápr. 5.

Futócipő- és futóruhagyűjtés indul

Szokták mondani, hogy a futás a legolcsóbb sport. Ki tudja, hogy igaz-e? Annyi biztos, hogy mi, akik kissé belebolondultunk a sportágba, jócskán áldozunk rá pénzt is. Jól tudjuk, hogy mélyen a pénztárcába kell nyúlni, ha jó futócipőt és kellemes, szellőző anyagból készült technikai pólót, futónadrágot és egyéb ruhadarabokat szeretnénk, amikkel még kellemesebb élmény a futás. Az átlagkeresetű embernek sem egyszerű ezeket kikalkulálnia a fizetéséből, nem beszélve a kifejezetten alacsony jövedelmű emberekről, családokról.

Most itt a lehetőség, hogy használt, de jó állapotú futócipőinket és futóruháinkat átadjuk azoknak, akik egyszerűen nem engedhetik meg maguknak, hogy futócuccokat vásároljanak.

A BSI közzétett egy felhívást, hogy az április 21-i Vivicittá Városvédő Futás alkalmából gyűjtést szerveznek és április 5-től lehet leadni az adományokat a BSI irodában. Április 21-én, a verseny napján is le lehet adni az adományozni kívánt futócuccokat a Margitszigeten. 

Tudom, hogy milyen nehéz megválni a hőn szeretett, sokat látott futócipőktől, amikhez annyi érzelem és tapasztalat köt minket. Sokan inkább elraktározzák a használt futócipőt és abban mennek kirándulni vagy kertészkedni. De ha eladományozzuk, sokkal nagyobb örömöt fog okozni a tudat, hogy mást is hozzásegítünk a futás élményéhez és az egészség fenntartásához. Erre épp a szegényebb sorsú családoknak van nagyon nagy szüksége.

Magyarországon még sajnos nincsen ilyen "Give running" alapítvány...
De addig se üljünk a babérjainkon, inkább adományozzunk futást!
Adjuk le a használt futócuccokat a gyűjtéseken vagy adjuk oda rászoruló rokonainknak vagy ismerőseinknek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jöhetnek a kommentek, tanácsok, kérdések!